Artikler
Et godt råd til hvordan du researcher bedst til en artikel

Et godt råd til hvordan du researcher bedst til en artikel

Hvis du står overfor, at skulle skrive en artikel, en opgave eller en anden tekst og du har fået et emne du ikke rigtig ved så meget om – hvordan finder du så nemmest ud af de informationer du skal bruge?

Der findes selvfølgelig den gode gamle måde – nemlig bøger. Bøger er jo fantastiske til research. Der findes stadig ufatteligt mange informationer i diverse bøger som endnu ikke findes på nettet. Så hvis der er noget du ikke kan finde på internettet, så er det bedste alternativ nok, at tage en tur på biblioteket.

Top 10 på Google

Denne metode er velkendt blandt mange mennesker – og så alligevel ikke. Hvis du har en computer til rådighed og du skriver artiklen på computeren, så vil denne måde være én af de bedste måder.

Uanset hvad du måtte skulle researche, så kan du nemt komme i gang ved, at skrive på det pågældende ord/term på Google. Næste punkt er så, at åbne alle de første 10 resultater i nye faner. Hvis du har en stor skærm, så kan du dele skærmen op således, at du har dit dokument i den ene side og søgeresultaterne i den anden side.

Nu tager du det første resultat og læser det igennem. Herefter skriver du alt ned hvad du finder ud af og som er relevant. Det kan være, at det første resultat giver dig indhold nok til 200 ord.

Dernæst tager du resultat nummer 2 og læser det igennem – nøjagtig som med resultat nummer 1. Det du så gør er, at du begynder at plugge nye informationer ind i din artikel – hvis det er helt nye informationer, tilføjer du dem undervejs.

Sådan fortsætter du – resultat efter resultat. Hvis du på et tidspunkt støder på noget som du ikke er sikker på – eller noget som kan virke kontroversielt, så sørg for, at Google dette også, så du er sikker på, at det du skriver er det korrekte.

Lav din egen sammensætning

Som bekendt, så er det ikke pænt, at stjæle. Men det er ganske lovligt, at læse og lære. Så når du læser alle de pågældende artikler, så se om ikke du kan huske hvad det er du læser, så du kan lave en egen konklusion. Hvis du blot kopierer den ene paragraf efter den anden, så lærer du ikke noget – og det er faktisk heller ikke lovligt (ophavsret).

Sørg for, at du laver din egen fortolkning. Så er du godt kørende. Husk, at finde ud af om de informationer du læser og skriver om er korrekte. Der er ingen grund til, at sprede misinformation.