Artikler
4 måder at forbedre fællesskabsånden på arbejdspladsen

4 måder at forbedre fællesskabsånden på arbejdspladsen

Det sociale miljø på en arbejdsplads er yderst vigtigt for samtlige medarbejderes trivsel. Det er langt sjovere at stå op om morgenen og tage på arbejde, hvis man føler sig godt tilpas på arbejdspladsen og sammen med sine kollegaer. Derfor bør man altid prioritere fællesskabsånden og løbende sørge for, at den forbliver god. Er du i tvivl om, hvordan du kan gøre dette på din arbejdsplads, så får du her 4 gode idéer til nogle aktiviteter, der kan forbedre eller bibeholde den gode fællesskabsånd på arbejdspladsen.

Firmafester

En af de mest oplagte måder at holde gang i det gode humør på arbejdspladsen på, er ved at holde nogle firmafester. Ofte er julefrokost og måske endda en sommerfest rigeligt, men hvis man har lyst til og mulighed for det, er en månedlig fredagsbar også en løsning, der ofte falder i god jord hos de ansatte. Skal du holde firmafest er det bare med at finde et lokale, nogle gode højtalere, et lysshow og at lave en fed playliste, der kan holde stemningen godt i gang hele aftenen. Derudover kræver det nogle drikkevarer og selvfølgelig isterninger for at holde dem kolde. Isterninger til større fester kan du købe hos istilfest.dk. Er festen lang, skal der muligvis også serveres noget mad undervejs. Det kan man med fordel også bestille udefra, så det bliver leveret lige til lokalet, hvilket gør arbejdsmængden minimal for de medarbejdere, der melder sig til at stå for arrangementet.

Fælles træning

Mange lever et travl liv, hvor der skal være plads til arbejde, familie og fritidsinteresser, og derfor kan det for nogle være svært at få presset regelmæssige firmaarrangementer uden for arbejdstiden ind i kalenderen. Men for at gøre det hele meget nemmere, kan man med fordel deltage i fælles træning på arbejdspladsen, for eksempel ved at oprette en løbeklub, cykelklub eller en anden form for sportsklub. Så kan man mødes med kollegaer, også dem man ellers ikke ville have en chance for at snakke med i hverdagen, der har samme sportslige interesser som én selv. I kan melde jer til løb for at få et fælles mål, eller I kan blot holde jer til regelmæssige træningstimer. Så kan I komme i god form samtidig med, at I lærer hinanden godt at kende på tværs af diverse afdelinger. Oven i det har I det også sjovt samtidig. Derudover er en anden fordel, at træningen er overstået så snart, man kommer hjem fra arbejde, så man har endnu mere tid til familien, afslapning og de øvrige fritidsaktiviteter. 

Fællesaktiviteter

Der er intet som at blive rystet sammen ved at deltage i nogle sjove fællesaktiviteter. Teambuilding er en populær løsning, men det behøver langt fra at handle om samarbejdskrævende opgaver, hvis det ikke er det, man leder efter. Så længe man er sammen om en fælles oplevelse, skal det nok være det værd. Det giver noget at snakke om ved frokostbordet, og så lærer man desuden hinanden at kende på en helt ny måde. Sådan en oplevelse kan for eksempel være et madlavnings- eller bage-kursus, eller måske et cocktailkursus, så I er klar til at lave gode drinks til den næste firmafest. Cocktailkursus.dk tilbyder cocktailkurser til firmaarrangementer og har flere pakker at vælge imellem – se deres priser her.

Spis noget god mad

Mad er altid et godt samtaleemne, og hvis man leder efter en aktivitet, der ikke har de store krav til, at man kan lide at feste eller lave fysisk hårdt arbejde, så er noget lækker mad på en god restaurant altid en sikker vinder. Dette kan gøres fredag aften for at fejre, at det endelig er tid til weekend, en hverdagsaften efter arbejde eller måske endda i frokostpausen, så det ikke løber sammen med de mange gøremål, mange har at se til efter arbejde. Det behøver ikke at være noget stort, hvis man ikke har lyst til det. Bare dét, at man samles om noget god mad og har anledning til at snakke om andet end arbejde, giver rigtig meget for ens forhold til sine kollegaer.