Artikler
Dette skal du huske som ledig marketingmedarbejder

Dette skal du huske som ledig marketingmedarbejder

Er du lige blevet fyret fra arbejdet? Eller måske har du selv sagt op? Der kan være mange grunde til, at netop du er blevet ledig. Det er ingen skam at være ledig. Mange mennesker prøver det, på et eller andet tidspunkt i livet. Det er faktisk svært at undgå, selvom det måske kun er for en kort periode. Når du lige er blevet ledig, er der en masse nye omstændigheder, som du skal tage hensyn til. Med din mindskede indkomst, har du måske ikke råd til nyt mærketøj længere. Eller måske skal du udskyde ferien til næste år.

Sørg for din indkomst

Heldigvis har vi i Danmark et velfærdssystem, som sørger for, at du ikke behøver at gå fra hus og hjem når du bliver ledig. Måske er din indkomst ikke lige så stor, som da du havde arbejde, men du har forhåbentligt råd til at betale dine månedlige udgifter. Det første du skal gøre, når du bliver ledig, er at søge dagpenge. Hvis du får nedsat dine ugentlige timer på arbejde, men stadig arbejder, har du mulighed for at søge supplerende dagpenge. Du har dog kun mulighed for at søge dagpenge, hvis du har været medlem af en fagforening i mindst et år. Hvis du ikke har været medlem, må du nøjes med kontanthjælp, som staten udbetaler. Denne sats er ofte en del lavere end dagpengene. Derfor er det et altid et must at melde sig ind i en fagforening, når man skal begive sig ud på arbejdsmarkedet.

Søg jobs hjemme fra computeren

Når du kommer på dagpenge eller kontanthjælp, bliver der normalvis stillet nogle krav til dig. Det kan være, at du skal søge et vist antal jobs om måneden, for at beholde din ydelse. Du kan søge dine jobs hjemme fra computeren, for at gøre det nemt for dig selv. Så skal du blot bruge et online cv samt ansøgning. Hvis du skal sende mange ansøgninger, kræver det, at du har et godt internet. Det ville være ærgerligt, hvis dit dårlige internet bremsede din jobsøgningsproces. Så hvis dit internet har været ringe det sidste stykke tid, kan du med fordel købe en internet forstærker. Så bliver din forbindelse en del bedre, og derved kan du søge jobs endnu mere effektivt. Det er selvfølgelig også muligt at aflevere ansøgningerne og cv’et personligt. Dog er der mange firmaer og butikker som ikke modtager disse personligt på grund af persondatalovgivningen.