Artikler
Gode råd til bedre søvn for medarbejderne

Gode råd til bedre søvn for medarbejderne

Hvis dine medarbejdere ikke får nok søvn, så arbejder de ikke lige så godt. De kan blive sjuskede, langsomme og glemsomme. Får de ikke nok søvn, bliver arbejdsopgaverne ikke løst lige så godt.

Du kan opfordre dine medarbejdere til at få sovet nok og godt nok. Du kan også støtte dem i projektet. Tag et fælles møde, hvor du fortæller om, at du gerne vil hjælpe dem til at få bedre søvn.

Du kan bruge følgende råd.

Tænderskæren og snorken

Hvis dine medarbejdere har problemer med snorken eller at skære tænder, så kan et simpelt stykke udstyr hjælpe dem. Mod snorken findes der en snorkeskinne, man kan sove med. Skærer de tænder, kan de sove med en bideskinne fra Antibite. Tænderskæren kan give hovedpine og spændinger, som påvirker ens arbejdsevne negativt.

Du kan fortælle dine medarbejdere om disse remedier. Hvis du er villig til at investere lidt penge i at få mere effektive medarbejdere, så kan du tilbyde at betale deres skinner. Eller give et tilskud.

Regelmæssighed og den rette mængde

Skal søvnen være rigtig god, så er det bedst at have noget regelmæssighed. Går man i søvn omkring samme tid hver aften og står op omkring samme tid hver morgen, så kan kroppen nemmere finde ned i den gode søvn. Her kan du hjælpe ved at sørge for, at arbejdstiderne ikke gør det umuligt. Faste arbejdstider gør det nemmere at have faste sovetider.

Også mængden af søvn har betydning. Man skal ikke sove for lidt, men man bør heller ikke sove for meget. Omkring 8 timer hver nat bør man sove. Som med så meget andet, så er vi forskellige, så det svinger lidt. Har du en medarbejder, der påstår ikke at have brug for mere end 4 timer, så skal du dog ikke tro ham.

Omgivelser og omstændigheder

De omgivelser, man sover i, kan også påvirke søvnen. Det er vigtigt at have en passende seng og dyne. Nogle kan bedst lide at ligge i en blød seng, andre foretrækker en hård. Nogle sover godt med en varm dyne, andre kan nøjes med et tæppe, og andre igen kan have gavn af en kugledyne.

Soveværelset bør være mørkt og ikke for varmt. Derudover bør dagens omstændigheder være overkommelige. Der bør ikke være for meget at tænke på. Her kan du sørge for, at dine medarbejdere kan holde fri, når de har fri. De skal ikke tage arbejdet og bekymringerne med hjem og blive stressede. Så sover de dårligere.