Artikler
Hvordan starter man en webshop?

Hvordan starter man en webshop?

Er du i gang med at stifte virksomhed, og skal dit kommende firma sælge varer? Så bør du overveje, hvorvidt virksomheden også skal have en webshop? Selv hvis du har besluttet dig for, at dine varer skal sælges i en fysisk butik, kan det være interessant at overveje online salg, så du kan nå ud til en bredere målgruppe, der også tæller det internationale marked.

Men hvordan starter man sin egen webshop? 

Hvad skal du sælge?

Før du stiller dig selv spørgsmålet ”hvordan starter man sin egen webshop”, skal du gøre dig selv det helt klart, hvad du gerne vil sælge, og dermed også hvad du ikke vil sælge. Der kan nemlig være forskel på, hvordan en webshop bør bygges op, afhængigt af, hvilket område du bevæger dig indenfor. Desuden kan der også være forskel på reglerne fra område til område.

Det kan være en god idé at gå ind og se på webshops hos dine konkurrenter for at se, hvordan de har bygget shoppen op, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Det gælder både i forhold til enkelte detaljer og elementer på hjemmesiden, men også hvordan de layoutmæssigt præsenterer sig selv, og hvad de har lagt vægt på skulle fremgå af hjemmesiden. 

Det er nemlig ikke nok bare at have en oversigt over de produkter, du gerne vil sælge. Din virksomhed skal også præsenteres, så potentielle kunder kan få et indtryk af, hvem du er, og hvad din virksomhed kan tilbyde. 

Hvordan starter man en webshop, hvis man ikke har grafisk eller teknisk flair?

Du behøver ikke at være en ørn med en computer for at kunne bygge en smuk webshop. Der findes en række forskellige leverandører af diverse templates, som du kan bygge en webshop op omkring. Det betyder, at du ikke behøver at kode det hele fra bunden, og i stedet kan udfylde de elementer, som du finder egnet til netop din webshop.

Det kan dog være en god idé at alliere dig med en webdesigner eller grafiker, som har erfaring med opbygning af hjemmesider. Det kan nemlig være en tung proces at bygge en webshop op, og der kan være horder af ting, du skal være opmærksom på. Desuden vil en professionel ofte have gode forslag til, hvad din webshop og hjemmeside bør indeholde, ligesom han eller hun kan hjælpe med de helt rigtige plugins.

Hvordan starter man sin egen webshop, og hvad skal du have fokus på?

Du skal have særligt fokus på produkterne – det er dem, du skal leve af på den lange bane. Desuden bør du overveje at have en chatfunktion, så kunderne lynhurtigt kan stille dig spørgsmål i stedet for at være tvunget til at ringe eller sende en mail. 

Og så skal du have et shoppingsystem, som kan administrere betalinger, checkout og så videre – det kan du læse mere om på https://lavenwebshop.dk/

Du bør ligeledes sørge for at have nogle smukke produktbilleder – gerne skudt af en professionel fotograf. Afhængig af, hvad du sælger, kan det også være interessant at have en zoom-funktion, så dine kunder kan få et nærbillede af dine produkter og dermed være trygge ved at handle online.

Husk markedsføring og presse

Når du har lavet shoppen, skal der kunder til. Her spiller marketing og pressemeddelelser en central rolle. Start evt. med at lav en pressemeddelelse og send ud til lokalområdet – det er ofte nemmest at få taletid dér – og så kan du bygge ovenpå med marketing efterfølgende.