Artikler
3D printere giver mange muligheder for virksomheder

3D printere giver mange muligheder for virksomheder

For hver eneste dag, der går, bliver teknologien i dagens Danmark bedre og bedre. Et af de nyeste og revolutionerende måder at optimere teknologien i din virksomhed, kommer nu i form af 3D-printeren. Denne printer er ikke som den almindelige printer, vi alle kender, som du kan få gennem Tonerland. En 3D printer giver nemlig virksomheden muligheden for at lave prototyper, som gør det nemmere at skabe nye produkter til produktionen.

Det er en velkendt faktor, at jo mere kompliceret en prototype er at fremstille, jo dyrere og mere indviklet bliver det at sætte den i produktion. Denne faktor bliver elimineret ved at tilføje en 3D-printer til en virksomhed, da det er lige billigt at designe og fremstille både indviklede og komplicerede prototyper. Med en 3D printer er det altså muligt at vende den normale tankegang angående fremstilling af prototyper på hovedet, mens den revolutionere måden produktionspriser er beregnet på.

Samtidig er en 3D printer utroligt kompakt. Denne maskine fylder ikke meget mere end en normal produktionsmaskine. Den normale støbemaskine, som en virksomhed skal benytte for at kunne skabe nye prototyper, fylder det samme, men den kan dog kun skabe ting, som er meget mindre end den selv. Derimod kan en 3D printer skabe prototyper, som er langt større end den selv, hvis virksomheden giver den fri bevægelighed.

Det er dog ikke kun størrelsen og prisen, som revolutionerer markedet i forhold til 3D printeren. Det er nu muligt for virksomheder at benytte printeren til mange forskellige typer af materiale. Dette gør den utrolig fleksibel i sin produktion af nye prototyper. Denne funktion er kombineret med en ubegrænset designfrihed. Det har indtil videre kun været muligt at designe og skabe prototyper, som var mulige gennem håndværk og de værktøjer, som har været til rådighed. Dette er dog ikke længere tilfældet, da virksomheder nu har muligheden for at benytte sig af en printer, som kan skabe former og mekanismer, som ellers kun ses i naturen.

Virksomheder har til sidst også muligheden for at mindske deres afhængighed af håndværk, som kan tage flere år at lære at lave. Når virksomheder benytter en 3D printer, er det en designfil, som benyttes i forhold til fremstillingen af nye prototyper, og der er derfor kun behov for folk, som kan indstille og kalibrere printeren.