Artikler
Find billeder til virksomheden online med dansk stockfoto portal

Find billeder til virksomheden online med dansk stockfoto portal

Et billede siger mere end 1000 ord – sådan lyder den gamle talemåde, og det giver stadig rigtig god mening, for billeder formår at kommunikere et budskab, eller en stemning meget hurtigere end det skrevne ord, da det jo først skal læses af modtageren.

 

Hvis man har sin gang på internettet, hvad enten det er som blogger, virksomhed eller hvis man fx har en privat hjemmeside, der fungerer som éns visitkort, eller hvad det end måtte være, kommer man med stor sandsynlighed ud for at skulle bruge et eller flere fotos på et eller andet tidspunkt.

 

Det kan fx være man har en blog, men man synes ikke at éns egne billeder er gode nok, og man synes det er for dyrt at hyre en fotograf til at tage billeder, hver gang, man laver et nyt indlæg. Eller man har en virksomhedshjemmeside, hvor man har brug for nogle gode fotos til at understrege sitets visuelle fremtoning.

 

Brug ikke tilfældige billeder fra nettet

 

Der er mange, der begår den fejl at finde de billeder, de skal bruge på internettet. En hurtig søgning i Google efter billeder på det emne, man er interesseret i, giver på ingen tid tusindvis af resultater, og det er fristende bare at bruge ét af dem, man finder dér.

Men her er det at man skal passe på. Fotos på internettet kan nemlig være beskyttet af ophavsrettigheder. Og bruger man et tilfældigt billede, man har fundet på Google på sin egen hjemmeside, blog, webshop osv., som man ikke har ophavsrettigheder til, så risikerer man at skulle betale en stor bøde til ejeren af billedet, hvis det bliver opdaget at man har brugt det uden tilladelse.

Det er uklogt at gå ud fra at det aldrig bliver opdaget, fordi man måske bare har en lille blog med 100 månedlige besøgende, eller en lille hjemmeside, hvor man har brugt ét billede fra nettet.

Der findes forskellige metoder til at finde ud af om billeder bruges ulovligt af andre, og det er ikke bøden værd at risikere, da den nemt kan løbe op i mange tusind kroner afhængigt af forskellige forhold omkring dét foto, man har brugt.

 

Køb billeder til hjemmeside

Som nævnt kan man risikere at få kæmpe bøder, hvis man bruger tilfældige billeder, man har fundet på internettet på sin egen hjemmeside.

 

For at undgå af havne i sådan en situation, er det derfor en god idé at gøre brug af en stockfoto tjeneste som fx pepbercorn.dk.

 

Måske kender du ikke betegnelsen “stockfoto”. Kort sagt dækker betegnelsen “stockfotos” over billeder, der er tilgængelige på en online tjeneste eller portal mod betaling. Det er fotos man bruger, når man har et specifikt behov for et billede til en bestemt situation til brug på internettet fx i en blog, webshop etc., og hvor man ikke selv ligger inde med et foto, der er passende, eller man har ikke tid eller råd til at få fat i ét på anden vis.

 

Ny stockfoto portal

 

Fotograf Erik Refner, er idémanden og drivkraften bag den danske stockfoto portal pepbercorn.dk, som så dagens lys d. 1. november 2020.

 

Erik Refner er et ganske velkendt navn hvad angår fotografi, og har vundet flere priser. I 2002 vandt han den prestigefyldte World Press Photo Pris, som er en international pressefoto konkurrence, og i 2003 blev han årets pressefotograf i Danmark, og i 2008 vandt han Cavling prisen, som er Danmarks mest prestigefyldte journalistpris.

 

Måden, stockfoto portalen pepbercorn.dk, fungerer på, er ved at man betaler stykvis for hvert foto, man gerne vil bruge. Dette adskiller sig fra mange af de store stockfoto portaler, hvor man som regel betaler et måneds abonnement, men som man tit ikke får brugt nok til at det kan betale sig.

På denne måde er der både tid og penge at spare med dette koncept.

 

Alle billeder på portalen er taget af professionelle danske fotografer, så man kan være 100% sikker på at kvaliteten ikke fejler noget.

 

Billederne er inddelt i kategorier, som man kan søge i, hvilket gør det nemt og hurtigt finde præcis det foto, der passer til lige præcis dét, man skal bruge det til.