Artikler
Forretningsmandens vigtigste accesorie er uret

Forretningsmandens vigtigste accesorie er uret

Det kan være svært, når man skal til sit første forretningsmøde. Det er uanset om du er virksomhedsejer eller ansat i en større koncern. Du bør tage dig godt ud. Brug i disse situationer penge på dig selv. Hvis du er helt grøn i påklædning til dine møder, bør du få råd og vejledning om hvad andre gør. Du kan spørge din chef, kollegaer eller hvem der står dig nær. Undersøg gerne påklædningen hos en af de forretningsfolk du skal mødes med, dog må du ikke virke uprofessionel.

Udseende sælger mere end man forventer

Måske du kender til 10 sekunders reglen. Denne regel er det første indtryk af en person man møder første gang. På 10 sekunder, vurdere man andre. Det gælder både tillid, udseende, selvsikkerhed og personligheden. Hvis du ikke tager dig godt ud fra start, får du som regel heller ikke solgt noget eller indgået en forretningsaftale. Derfor er de første 10 sekunder de vigtigste.

Tøjvalg og udseende

Når man snakker business, snakker man ofte også om succes. Selvom det er dit første møde, skal du stråle af selvsikkerhed og succes. Derfor bør du:

  • Anskaffe dig et lidt dyrere jakkesæt
  • Nye sorte sko
  • Du bør være nyklippet og nybarberet
  • Duft ikke for meget af parfume, men anvend en mild og behagelig duft
  • Lad andre snakke færdig inden du afbryder
  • Forbered dig grundigt inden mødet
  • Du må ikke være bedreviden og overlegen, men fornuftigt og rationel

Jo mere styr du har på dig selv og dine ydelser, jo bedre går mødet. Hvis du er møde arrangør, bør du tilbyde et let måltid, eller en god frokost. Vejens hjerte til succes går som regel igennem munden i forbindelse med mad.

Vælg med omhu

Vælg ure med omhu, og vis din bedste side. Et ur er meget andet, end hvad man regner med. Et armbåndsur, er med til at fortælle andre hvem du er, eller hvem du gerne vil opfattes som. Et lækkert og dyrt ur, forårsager alverdens komplimenter. Endvidere er det en god samtalestarter, som er med til at løfte stemningen i indledende runde.