Artikler
Mangler du en NemKonto til erhverv? Vi forklarer hvordan du får en

Mangler du en NemKonto til erhverv? Vi forklarer hvordan du får en

NemKonto skriver i en PDF-fil, at alle virksomheder skal have en NemKonto, hvis denne har et CVR-nummer. De henviser til, at Folketinget har besluttet dette ved lov. Denne konto bruges til offentlige udbetalinger til virksomheder, som kan være: dagpengerefusion, barselsrefusion, momsrefusion og diverse tilskud.

 

Nu hvor det er på plads, så stiller du nok spørgsmålet: “Hvordan får jeg så en NemKonto erhverv?”. Det er heldigvis ikke så svært, som det var for nogle år siden. Der findes banker, hvor det er relativt nemt at åbne en konto og komme i gang.

 

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed så er der ikke et krav om at virksomheden skal eje kontoen (kilde: NemKonto.dk). Har du derfor en enkeltmandsvirksomhed, så er nedenstående måske ikke relevant for dig.

 

Sådan får du en NemKonto til din virksomhed

For at få en NemKonto til din virksomhed, så skal du have en erhvervskonto. Denne erhvervskonto skal så registreres som NemKonto. Hvis du opretter en erhvervskonto i en dansk bank, så sker det helt automatisk. Selv hvis det ikke sker automatisk, så er det meget nemt at gøre.

 

Åbner du derimod en erhvervskonto hos eksempelvis Wise eller Revolut, så skal du igennem et par ekstra skridt for at registrere denne konto som NemKonto. Du skal ind på en hjemmeside og hente en blanket, som skal udfyldes i hånden. Måske kan det også gøres elektronisk, men du skal i hvert fald printe den ud og underskrive den. Derudover skal du vedlægge et kopi af dit pas. Det er desværre en meget gammeldags proces, og mange håber, at de laver om på det snart.

 

For kort at opsummere: Du skal have en erhvervskonto, før du kan få en NemKonto til din virksomhed.

 

Sådan får du en erhvervskonto

Det er meget nemt at oprette en erhvervskonto i Danmark. Du skal udfylde en online formular eller gå igennem processen online. Dette afhænger af banken. De billigste muligheder i Danmark er nok Dinero med Nykredit og Lunar (tidligere LunarWay) på nuværende tidspunkt, hvis man ikke kan få en speciel aftale i hus med en anden bank.

 

Det er rigtigt forstået, at en erhvervskonto ikke er gratis. Der er på nuværende tidspunkt ingen banker, hvor du kan få en gratis erhvervskonto. I hvert fald ikke i Danmark. Kigger du mod udlandet, så ændrer billedet sig. Der har du nemlig banker som Revolut og Wise (tidligere TransferWise), hvor du kan oprette en erhvervskonto helt gratis. Problemet med disse er dog, at du skal igennem den tidligere nævnte proces for at få en konto fra disse banker registreret som din virksomheds NemKonto. Har du dog ikke travlt, så kan der være mange penge at spare ved at oprette en konto i udlandet.