Artikler
Når man har den geniale (marketing) app idé, men..

Når man har den geniale (marketing) app idé, men..

Jeg har længe gået med, synes jeg selv, en genial idé til, hvordan man både kan mindske madspild og endda gøre det nemmere at affaldssortere.

Fra idé over app udvikling til færdigt produkt

Det er en app, jeg har i tankerne, men hvordan den virker, kan jeg naturligvis ikke afsløre her. Blot at idéen er god. Der er dog langt fra at tænke et koncept til rent faktisk at have en App, der fungerer som den skal, og som derudover også når ud til dem, der vil anvende din. Første step er dog app udvikling, og dernæst kommer markedsføring af produktet.

At brænde for bæredygtige projekter

Jeg har altid været lidt af en øko-nørd, der er typen, som skælder ud på de mine kollegaer, når de ikke sorterer deres affald i de rigtige containere. Derfor er det heller ikke noget nyt at jeg får idéer til skøre og sjove projekter, der kunne gøre verden til et bedre sted, i hvert fald i min optik. Det er bare ikke altid de er lige holdbare og rent faktisk ville fungere i den virkelige verden. Nu er jeg dog nået skridtet videre og har brugertestet konceptet gennem basale wireframes på en helt masse forskellige mennesker, for at få lidt bedre begreb om idéen holder vand.

App udvikling bliver en leg, når de rigtige folk er med

Det jeg frygtede allermest var selve det tekniske i at bygge en app. Selvom man får professionel hjælp kræver det ofte, at man har en hel del styr på det tekniske selv, og det kan jeg desværre langt fra prale af at have. Derfor er det alfa omega at arbejde med kompetente mennesker, hvor app udvikling faktisk bliver virkelig interessant, selv for os, der plejer at nørde med helt andre ting.

Fra post-it-notes til en App, der kan downloades

Umiddelbart tænkte jeg, at vejen var lang til du står med det endelige produkt i hænderne, og det er naturligvis heller ikke noget, man bare lige gør. Det vigtigste er, at man rammer rigtigt første gang, så appen virker, når den kommer på gaden og derfor må man alliere sig med professionelle. Der er så stort et udvalg af folk, der laver app udvikling at det kan være en kamp at gennemskue, hvem der både er billigst og bedst. Det varierer selvfølgelig også i forhold til, hvor meget du selv ønsker at være inde over designet og indgå i din app udvikling.

Det vigtigste er den ærlige og gode kommunikation

Når man ikke ved meget om app udvikling er det også alfa omega, at man samarbejder med en virksomhed, som man har en god kommunikation med og man føler, de prioriterer projektet og tager det seriøst. Særligt hvis man er en start-up kan det ske at udviklerne prioriterer større selskaber, så her er det vigtigt at have en ærlig snak med virksomheden om netop dine behov og forventninger, så du ender med den helt rigtige app.