Artikler
Manglende søvn? Dette kan du selv gøre

Manglende søvn? Dette kan du selv gøre

Hvis man lider af manglende søvn, så kan det have store konsekvenser. Det kan have en stor indvirkning på ens psyke, og så kan det også betyde, at man ikke kan yde så meget, som man ellers normalt har ressourcerne til. Har du svært ved at falde i søvn? Så kommer der her en række råd til, hvad du selv kan gøre.

 

Væk fra skærmen

Hvis du ønsker at falde hurtigere i søvn, så skal du lade vær med at ligge og se TV eller kigge på mobilen gerne en hel time inden, du skal sove. Lyset fra disse skærme kan nemlig have en opkvikkende effekt, så du har sværere ved at falde i søvn bagefter. Det er langt bedre, hvis du starter din dag med at kigge på din telefon – så kan du ligge i din seng, mens du lige så stille vågner til lyset fra mobilen.

 

Hav en god seng og kom den manglende søvn til livs

Har du en seng, du sover godt i? Hvis du ikke har, så kan det godt være derfor, du sover dårligt om natten. Det er vigtigt, at man har en seng, som er komfortabel, og som har den rette hårdhed eller blødhed. Du kan finde en seng, der passer til dig og dit behov hos Sengeguruen her. Det er vigtigt, at du bruger god tid på at finde en god seng, for det er i din seng, du skal opbygge energi til resten af dagen.

 

Hav den rette temperatur

Det er helt essentielt, at du har en temperatur i rummet, som det er rart at sove i. Det kan naturligvis være individuelt, hvad en god temperatur er, men det kan faktisk være en god idé at sove i et nogenlunde køligt rum. Det kan være smart, fordi det kan betyde, at du ikke får hovedpine. Hvis du sover i et alt for varmt rum, kan du altså få dårligere søvn.

 

Drik grøn te

Grøn te kan have en afslappende effekt, når man har svært ved at falde til ro om aftenen. Du skal dog være opmærksom på, at sort te har den modsatte effekt, og derfor skal du holde dig fra det inden sengetid.

 

Hav det rette mindset

Hvis du har problemer med at sove på grund af tankemylder, så kan det hjælpe at begynde at dyrke mindfulness om dagen. Dette kan hjælpe dig til at få tankerne på afveje, så du kan falde hurtigere til ro.